ua en ru

Машиністи УЗ пройшли навчання з експлуатації тепловозів General Electric

Машиністи УЗ пройшли навчання з експлуатації тепловозів General Electric Фото: машиністи УЗ (uz.gov.ua/press_center)

Вони пройшли навчання в Казахстані, де вивчали правила експлуатації та обслуговування локомотивів

Десять машиністів та машиністів-інструкторів ПАТ "Укрзалізниця" пройшли в Астані (Казахстан) навчання з експлуатації тепловозів General Electric. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниця".

Вони пройшли навчання в "Центрі оцінки та розвитку персоналу залізничного транспорту", де вивчали правила експлуатації та обслуговування локомотивів General Electric серії ТЕ33АС та пройшли практику керування ними.

Навчання тривало з 13 до 22 серпня. Зазначається, що для цього були відібрані найкращі з машиністів та машиністів-інструкторів різного віку. Вони повернулися з Казахстану вчора, 22 серпня.

"Впродовж 10 днів українські фахівці ознайомлювалися з принципами роботи та основними характеристиками тепловозів, порядком дій у нестандартних ситуаціях, при виникненні перешкод під час руху тощо. Також машиністи пройшли практику управління локомотивом на спеціальному тренажері, який повністю імітує роботу тепловоза General Electric", - повідомляють в УЗ.

Також вони спробували себе в практичній роботі у вантажному русі.

Директор департаменту розвитку персоналу та кадрової політики ПАТ "Укрзалізниця" Людмила Василега повідомила, що завдяки цьому УЗ зможе організувати повноцінне навчання для співробітників у регіональних філіях.

"Вже з 1 вересня плануємо ввести отримані знання до навчальних програм закладів, які готуватимуть майбутніх машиністів за дуальною системою: 40% часу приділятиметься отриманню теоретичних знань, 60% - практиці на місцях - у локомотивних депо та кабіні машиніста", - повідомила Василега.

Нагадаємо, 7 серпня в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов повідомив, що відібрано 10 машиністів, які пройдуть відповідне навчання в "Центрі оцінки та розвитку персоналу залізничного транспорту" в місті Астана.

8 серпня General Electric відправив для "Укрзалізниці" перший локомотив.