ua en ru

Рахункова палата: ДСА у 2011 р. неефективно використала 8,5 млн грн на діяльність місцевих судів

Державна судова адміністрація (ДСА) у 2011 р. неефективно використала понад 8,5 млн грн, а з порушенням чинного законодавства - 3,5 млн грн, спрямовані з держбюджету на діяльність місцевих судів загальної юрисдикції. Про це заявляє прес-служба Рахункової палати.

Несвоєчасне проведення платежів органами Держказначейства та виділення Мінфіном в останні дні грудня бюджетних асигнувань на утримання судів, а також невжиття належних заходів з боку ДСА і керівників судів (територіальних управлінь ДСА України у Вінницькій і Львівської областях, м. Києві, окружного адміністративного суду м. Севастополя) призвели до невикористання та повернення до бюджету понад 6 млн грн, з яких 90% становили видатки споживання.

"Водночас не розв'язуються системні проблеми в організаційному забезпеченні місцевих судів. Не укомплектовано повністю службу судових розпорядників, відсутня повноцінна охоронно-пожежна сигналізація, не запроваджено належної охорони приміщень та підтримання громадського порядку в усіх судах підрозділами судової міліції, не усунуто певних проблем в оплаті праці суддів, матеріально-технічному, інформаційному забезпеченні судів, у будівництві та капремонті приміщень, навіть забезпеченні суддів мантіями і нагрудними знаками. Кожний другий суддя місцевих судів здійснює судочинство в непридатних для цього умовах", - сказано у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, згідно з заявою Рахункової палати, відносні боргові параметри у 2011 р. в цілому дотримані.