ua en ru

СБУ заявила про затримання двох агентів іноземних спецслужб

СБУ заявила про затримання двох агентів іноземних спецслужб Фото: СБУ

Поліцейський збирав дані про українських військових і передавав в Донецьк

Служба безпеки України заявила про затримання двох агентів іноземних спецслужб, які збирали інформацію про військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"У районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України викрила двох агентів іноземних спецслужб. Зловмисники збирали інформацію з обмеженим доступом і передавали її на непідконтрольну українській стороні територію", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в Мар'їнці затриманий зв'язковий, який намагався переправити на тимчасово окуповані території матеріали з відомостями про керівний склад підрозділів ЗСУ та Національної поліції, а також дані про військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО.

"Для цього житель Дніпропетровщини обладнав в своєму автомобілі спеціальну схованку. Секретні матеріали передав зв'язковому діючий співробітник Національної поліції в Донецькій області. Співробітники СБ України затримали зловмисника на робочому місці. Обидва шпигуни вже визнали свою провину. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або участь у ній) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Запоріжжі СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора сепаратистів за шпигунство на ФСБ.