ua en ru

У Запоріжжі СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора сепаратистів за шпигунство на ФСБ

У Запоріжжі СБУ припинила діяльність інтернет-агітатора сепаратистів за шпигунство на ФСБ Фото: українські спецслужби

Чоловік позиціонував себе як прихильника створення так званої "Запорізької народної республіки"

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили діяльність жителя Запоріжжя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах і передавав ФСБ інформацію для організації диверсій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Так, повідомляється, що сепаратист на різних інформаційно-політичних сторінках розміщував антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу за завданням кураторів з терористичної організації ДНР.

Крім того, він закликав до акцій непокори чинній владі. Чоловік позиціонував себе як прихильника створення так званої "Запорізької народної республіки".

"В 2015 і на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій і проукраїнських діячів регіону", - йдеться в повідомленні.

Також він передавав зібрані ним відео - та фотоматеріали з докладним описом охорони і слабких місць, стратегічних та оборонних об'єктів регіону. Ця інформація використовувалася для організації диверсій в Запорізькій області, зазначили в СБУ.

"Під час обшуків було вилучено комп'ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності", - додали у прес-службі.

У Запоріжжі #СБУ припинила діяльність Інтернет-агітатора сепаратистів, який співпрацював з ФСБ Співробітники Служби бе...

Опубліковано Служба безпеки України 1 лютого 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України перевіряє версію про можливу підготовку спецслужбами Росії терактів у Києві під прикриттям терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ).