ua en ru

СБУ затримала групу торгівців зброєю з району АТО

СБУ затримала групу торгівців зброєю з району АТО Фото: вилучена зброя в Одеській області

Вони продавали вивезену з Донбасу зброю та боєприпаси у кількох областях України

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали групу торгівців, які продавали вивезену з району проведення антитерористичної операції зброю та боєприпаси у кількох областях України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що оперативники Одеського управління СБУ затримали одного з учасників угруповання під час спроби продажу автомату Калашникова з набоями.

"У ході одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників в Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці виявили великий арсенал зброї та боєприпасів, викрадених із військових арсеналів. Зокрема вилучено автомат Калашникова, 3 гвинтівки Мосіна, 2 гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат "РАК", гвинтівку з маркуванням "ММГ ВМ", гвинтівка калібру 32 мм, по 2 пістолети Макарова і "ТТ", пістолет "Форт-12 М" із глушником, пістолет-кулемет "РМ-63 ЯАК", - йдеться в повідомленні.

altaltaltaltalt
Фото: торговці зброєю з району АТО

За даними спецслужби, торгівці також зберігали 10 гранат до підствольного гранатомету "ВОГ-25", гранату РГД-5 та 2 "РГО", кілька тротилових шашок, 4 сигнальні міни та майже 5 тис. набоїв різного калібру тощо.

Крім того, за місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення бойових набоїв.

Нагадаємо, раніше в селі Зірне Рівненській області співробітники Національної поліції вилучили арсенал холодної та вогнепальної зброї у місцевого жителя.