ua en ru

СБУ затримала двох інформаторів ДНР "Дядька" і "Сергія"

СБУ затримала двох інформаторів ДНР "Дядька" і "Сергія" Джерело фото:rama.com.ua
Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Донецькій області двох інформаторів, жителів Ясинуватського району, які збирали і передавали терористам ДНР відомості про пересування і дислокації сил антитерористичної операції.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Донецькій області двох інформаторів, жителів Ясинуватського району, які збирали і передавали терористам ДНР відомості про пересування і дислокації сил антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"47-річний "розвідник" однієї з ланок терористичного бандформування "Схід" з позивним "Дядько" збирав і передавав ватажкам бойовиків точні координати місць базування військової техніки і військовослужбовців АТО, а також коригував артилерійський і мінометний обстріл українських позицій. Як житель населеного пункту, в якому розміщувалися підрозділи Збройних Сил України, він мав можливість вільно пересуватися районом, незаконно збираючи дані, розпитував знайомих", - йдеться в сообщнеии.

Крім того, зловмисник спеціально виїжджав для проведення розвідки розташування сил АТО в районі донецького аеропорту.

Повідомляється, що співробітники СБУ спільно з військовою розвідкою затримали інформатора під час спроби втекти і сховатися від кримінального переслідування. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Крім того, СБУ викрила і затримала ще одного місцевого жителя з позивним "Сергій", який сприяв терористичній діяльності бойовиків на території Донецької області.

Одночасно СБУ не допустила попадання з території Донецької області в Київ значної кількості вибухівки та боєприпасів.

"35-річний громадянин України намагався передати своєму спільникові посилку із засобами поразки. Правоохоронці вилучили з незаконного обігу 8 тротилових шашок по 200 грамів кожна, 12 детонаторів, 7 гранат Ф-1 з детонаторами, вибуховий пристрій і тисячу бойових патронів до автомата Калашникова", - повідомили в Службі безпеки.

Нагадаємо, СБУ знешкодила диверсантів, які готували теракти в Маріуполі.