ua en ru

СБУ затримала чотирьох "телефонних терористів"

СБУ затримала чотирьох "телефонних терористів" Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

"Телефонних терористів" затримали в Одесі, Миколаєві і в Дніпропетровській області

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією встановили і затримали чотирьох "телефонних терористів" в різних регіонах країни. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, в Одесі в поліцію надійшли анонімні повідомлення про мінування залізничного вокзалу та аеропорту. Повідомляється, що правоохоронці затримали жителя Кіровоградської області, який анонімно зателефонував із загрозою підірвати залізничний вокзал, якщо поліція не приїде до нього на одне з міських кладовищ. Після затримання зловмисник пояснив оперативникам спецслужби, що хотів подивитись на роботу правоохоронців.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави.

Також було викрито співробітниками СБУ та іншої "телефонний терорист", який залишив поліції повідомлення про вибухівку в одеському аеропорту. "Мінер" виявився житель Дніпропетровської області.

А в Миколаєві правоохоронці затримали жителя, який зробив неправдиве повідомлення про підготовку терористичного акту і погрожував підірвати авто на вулиці міста.

У Дніпропетровській області оперативники СБУ затримали жителя обласного центру, який повідомив про замінування одного з житлових будинків. Свій вчинок "анонім" пояснив намаганням вирішити конфліктну ситуацію з сусідами.

Нагадаємо, співробітники СБУ протягом серпня встановили і затримали трьох "телефонних терористів".