ua en ru

СБУ затримала "головного бухгалтера" шахти, яка фінансувала терористів ОРДЛО

СБУ затримала "головного бухгалтера" шахти, яка фінансувала терористів ОРДЛО Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Жінка була затримана на українсько-російському кордоні

У Луганській області 9 липня Служба безпеки України затримала "головного бухгалтера" одного з вугледобувних підприємств окупованих територій, яка у складі організованої злочинної групи брала участь у привласненні коштів від продажу вугілля та фінансування бойовиків окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ затримали жінку на українсько-російському кордоні, коли вона намагалася потрапити на контрольовану територію", - йдеться в повідомленні.

Затриманій обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Судовий розгляд у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (вчинене організованою групою привласнення майна в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що законопроект про реінтеграції, розроблений Радою національної безпеки і оборони, визнає окремі райони Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією.