ua en ru

СБУ виявила розкрадання 19 млн гривень в оборонній сфері

СБУ виявила розкрадання 19 млн гривень в оборонній сфері Фото: СБУ (РБК-Україна)

Справа стосується виділених з бюджету грошей на модернізацію системи захисту однієї з військових частин Вінницької області

Служба безпеки України у Вінницькій області виявила розкрадання 19 мільйонів гривень державних грошей, виділених на модернізацію військової частини. Гроші призначалися для удосконалення системи інженерного захисту.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, в рамках договору на 41 мільйон гривень, укладеного у 2017 році з Міністерством оборони, підрядники повинні були побудувати інженерні споруди у військовій частині.

"Під час виконання контракту менеджмент фірми привласнив понад 19 мільйонів бюджетних коштів. Комерсанти не виконали значну частину робіт, передбачених договором, і поставили будівельні матеріали в менших обсягах", - йдеться у версії слідства.

Під час обшуків силовики виявили документацію, яка доводить проведення операції. Командиру військової частини повідомили про підозру по 3 ч. ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Підрядникам повідомили про підозру за привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, легалізацію (відмивання) майна по ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ в Харківській області викрила схему розкрадання пального в центрі забезпечення Збройних сил України (ЗСУ).

Крім цього, СБУ викрила розкрадання в ЗСУ на угоді в 33 млн гривень про постачання мастильних засобів.