ua en ru

СБУ викрила вісім компаній у використанні шпигунських програм виробництва РФ

СБУ викрила вісім компаній у використанні шпигунських програм виробництва РФ Фото: СБУ

Компанії використовували і реалізовували шпигунське російське програмне забезпечення

Служба безпеки України (СБУ) викрила вісім компаній на продаж і використанні забороненого шпигунського програмного забезпечення російського виробництва. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"За результатами проведеної співробітниками СБ України операції здійснено обшуки і вилучена комп'ютерна техніка взагалі у восьми компаніях, які використовували і реалізовували шпигунське російське програмне забезпечення з прихованими функціями негласного доступу, в тому числі до інформації з обмеженим доступом", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час обшуків було вилучено комп'ютерну техніку з встановленими на них шпигунськими програмами виробництва РФ, які, згідно з висновком експертів, відносяться до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. В СБУ триває робота по встановленню осіб, причетних до їх використання і поширення, з'ясовуються завдані національним інтересам України збитки.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що СБУ проводила обшуки в інвестиційному фонді Dragon Capital. Обшуки відбувалися згідно з рішенням суду в рамках розслідування незаконного використання програмного забезпечення.