ua en ru

СБУ викрила спробу вербування українця російськими спецслужбами

СБУ викрила спробу вербування українця російськими спецслужбами Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

СБУ закликає українців утриматися від візитів у Росію

Служба безпеки України викрила спробу вербування жителя Чернігівської області російськими спецслужбами. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що українець нелегально працював у Росії та потрапив у поле зору місцевих спецслужб, які тиском і погрозами змусили його погодитися на співпрацю.

"Погрожуючи кримінальним переслідуванням за нелегальне працевлаштування, представники ФСБ змусили працівника повернутися в Україну і зібрати інформацію про кількість особового складу і техніки українських військових підрозділів у прикордонних з Росією районах", - йдеться в повідомленні.

Завербований також повинен був надати дані про засоби захисту державного кордону України, розміщення військових об'єктів і конфіденційні дані співробітників українських правоохоронних органів.

"Повернувшись в Україну, чернігівець відразу зв'язався з співробітниками СБУ і дав свідчення щодо обставин вербування іноземними спецслужбами і поставлених перед ним завдань. Служба безпеки України закликає українців утриматися від візитів у Росію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська ФСБ активно вербує на Донбасі військових для бойових дій на Близькому Сході.