ua en ru

СБУ викрила спробу вербування українки спецслужбами РФ

СБУ викрила спробу вербування українки спецслужбами РФ Фото: ілюстративне фото (ssu.gov.ua)

Спецслужби РФ вимагали, щоб жінка звітувала про діяльність держустанови, в якій вона працює у Кропивницькому

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили спробу вербування українки спецслужбами Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України викрили спробу вербування спецслужбами країни-агресора жителя Кропивницького", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у час коли жінка відвідувала родичів у Донецьку її затримали співробітники ФСБ і погрожуючи їй та близьким фізичною розправою, намагалися завербувати.

Зокрема, спецслужби РФ вимагали, щоб жінка регулярно звітувати про діяльність державної установи, в якій вона працює у Кропивницькому.

Про такі дії російських спецслужб жінка повідомила СБУ, враховуючи те, що жінка не виконала злочинного завдання спецслужб РФ, суд звільнив її від кримінальної відповідальності.

"Служба безпеки України закликає українців бути пильними і в разі контактування з представниками іноземних спецслужб негайно повідомляти про такі факти до СБУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у СБУ повідомляли, що спецслужби Російської Федерації планували провокації в Україні на травневі свята.