ua en ru

Спецслужби РФ планували провокації в Україні на травневі свята, - СБУ

Спецслужби РФ планували провокації в Україні на травневі свята, - СБУ Фото: СБУ (РБК-Україна)

Зловмисники напередодні травневих свят вербували виконавців провокацій у південно-східних регіонах країни

Спецслужби Російської Федерації планували провокації в Україні на травневі свята. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України (СБУ).

"Співробітники Служби безпеки України виявили та попередили спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж", - йдеться у повідомленні.

Так, у березні та квітні затримали двох киян та трьох мешканців Одеської області, які за вказівкою спецслужб РФ вели антиукраїнські спільноти у соцмережах "ВКонтакте" та "Одноклассники".

Як зазначається, зловмисники напередодні травневих свят організували пошук та вербування виконавців провокацій у південно-східних регіонах країни.

Повідомляється, що російські куратори ставили завдання перед виконавцями поширювати через зазначені соцмережі повідомлення для розпалювання міжнаціональної ворожнечі і з закликами до організації протестів.

Спецслужби РФ планували провокації в Україні на травневі свята, - СБУСпецслужби РФ планували провокації в Україні на травневі свята, - СБУСпецслужби РФ планували провокації в Україні на травневі свята, - СБУ

Фото: записи у соцмережах (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі СБУ викрила угруповання контрабандистів зброї.