ua en ru

СБУ проведе навчання недалеко від анексованого Криму

СБУ проведе навчання недалеко від анексованого Криму Фото: співробітники СБУ проведуть навчання біля Криму

На роботу контрольно-пропускного пункту "Чонгар" навчання СБУ не вплинуть

На території Генічеського району Херсонської області, який межує з анексованим Кримом, у п'ятницю, 21 квітня відбудуться антитерористичні навчання. Про це повідомила керівник прес-служби управління херсонського главку СБУ Вікторія Шакула, передають Крим.Реалії.

"Це звичайні вчення, планові, які час від часу проводимо", - пояснила Шакула.

За її словами, навчання проводить Координаційна група Антитерористичного центру при управлінні Служби безпеки України в Херсонській області.

Також в СБУ попросили місцевих жителів "зберігати спокій у зв'язку із зосередженням у населеному пункті спецназівців і військових і з розумінням поставитись до можливих тимчасових незручностей".

У свою чергу, начальник прес-служби Бердянського прикордонного загону Держприкордонслужби України Неля Доценко запевнила, що 21 квітня контрольно-пропускний пункт "Чонгар" буде працювати в штатному режимі.

Як зазначає видання, Генічеський район Херсонської області розташований поблизу адмінкордону з Кримом, який з 2014 року анексований Росією.

Після анексії Криму між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично - справжній "кордон". На адмінкордоні працюють три контрольних пункту в'їзду/виїзду - "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

Нагадаємо, СБУ викрила посадовця, який заподіяв Національної академії наук 21 млн гривень збитків.