ua en ru

СБУ прийме рішення по обладнанню Nic.ua на наступному тижні, - директор

СБУ прийме рішення по обладнанню Nic.ua на наступному тижні, - директор Nic.ua

Рішення щодо вилученого обладнання хостингу Nic.ua буде прийнято на наступному тижні. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор ТОВ "Нік.юей" Андрій Хветкевич.

"Втішною інформації поки немає. Слідчий обіцяє прийняти рішення про вилучений обладнанні до кінця наступного тижня", - написав він.

Утешительной инф. пока нет. Следователь обещает принять решение об изъятом оборудовании до конца СЛЕДУЮЩЕЙ недели. https://t.co/R7DZ9P9HTu

Posted by Андрей Хветкевич on 10 Апрель 2015 г.

Крім того на сторінці хостингу у Facebook повідомляється, що співробітники СБУ має намір видавати копії сайтів клієнтів.

"Технічно це зробити досить складно, а в багатьох випадках неможливо і загрожує знищенням даних клієнтів", - відзначають співробітники компанії.

Компанія просить своїх клієнтів звертатися з заявами до старшого слідчого відділу СБУ р. в Києві та Київській області Максиму Романчуку, щоб запобігти несанкціонований доступ до інформації або знищення даних хостингу.

Уважаемые клиенты! Сотрудники компании NIC.UA обеспокоены тем, что сотрудники Службы Безопасности Украины (СБУ) намере...

Posted by nic.ua on 9 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, 7 квітня СБУ вилучила сервери в чотирьох дата-центрах доменного і хостинг-провайдера Nic.ua. З-за дій СБУ постраждали близько 50 тис. клієнтів.

В СБУ пояснили такі дії необхідністю припинити функціонування ряду сепаратистських сайтів.

За словами радника голови СБУ, сервери були вилучені за рішенням суду.

При цьому Хветкевич оприлюднив список сайтів, з-за яких СБУ вилучила сервери хостингу Nic.ua. За його словами, 4 з 5 зазначених доменів не обслуговувалися на серверах хостингу Nic.ua, а останній сайт був заблокований 21 січня 2015 р. на підставі договору. Також директор заявив, що хостинг Nic.ua не отримував оригінали запитів СБУ про блокування сайтів.