ua en ru

СБУ попередила незаконний продаж до РФ авіадвигунів з військової частини у Київській області

СБУ попередила незаконний продаж до РФ авіадвигунів з військової частини у Київській області Фото: військовий намагався продати авіадвигуни (ssu.gov.ua)

Військовий намагався продати два двигуни до МІ-8 за 400 тис. гривень

Служба безпеки України (СБУ) попередила незаконний продаж до Російської Федерації авіадвигунів з військової частини у Київській області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Як зазначається, командир роти охорони військової частини шукав клієнтів для купівлі двох двигунів до вертольотів МІ-8. Повідомляється, що військовий пропонував агрегати покупцям через посередників за 400 тисяч гривен, тоді як ринкова вартість двигунів у десятки разів вища.

"Співробітники СБУ задокументували, що зловмисник організував заїзд на територію військової частини вантажівки, якою збирався транспортувати вкрадені двигуни", - йдеться у повідомленні.

Фото: військовий намагався продати авіадвигуни до РФ (ssu.gov.ua)

Повідомляється, що військового затримали відразу після виїзду автомобіля з двигунами з території військової частини, йому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Російська Федерація розмістила на окупованій території Луганської області вербувальні пункти і невеликий підрозділ так званої приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера".

Крім того, у СБУ повідомляли, що з початку року хакери за завданням російських спецслужб здійснили 35 кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури.