ua en ru

СБУ заявляє про 35 кібератак спецслужб РФ на об’єкти критичної інфраструктури

СБУ заявляє про 35 кібератак спецслужб РФ на об’єкти критичної інфраструктури Фото: СБУ (РБК-Україна)

СБУ виявила п'ять хакерських угрупувань та ідентифікувала дев’ятеро осіб, які були задіяні російськими спецслужбами для кібератак

З початку року хакери за завданням російських спецслужб здійснили 35 кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

Як повідомляється, СБУ виявила п'ять хакерських угрупувань та ідентифікувала дев’ятеро осіб, які були задіяні російськими спецслужбами для кібератак.

"Тільки протягом 2018 року на виконання завдань російських спецслужб зловмисники здійснили тридцять п’ять кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури у галузях енергетики, транспорту, зв’язку, банківської сфери тощо", - йдеться у повідомленні.

Коментуючи розкриття спецслужбами Нідерландів та Великої Британії масштабної кібероперації офіцерів ГУ Генштабу Міноборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, в СБУ зазначили, що це є черговим підтвердженням деструктивної діяльності Москви не лише на території України, але й поширення гібридної агресії Кремля на інші держави.

У прес-службі наголошують, що уряд та силові структури РФ прикривають своїх кіберзлочинців від відповідальності за вчинені злочини та фактично припинили дотримання своїх міжнародних зобов’язань.

"Така безвідповідальна та деструктивна поведінка є неприпустимою для постійного члена Ради безпеки ООН", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, слідом за Великобританією, Австралією, США, Канадою та Нідерландами, Німеччина також звинуватила Росію в здійсненні низки масштабних кібератак в останні роки.

Як відомо, США висунули звинувачення проти 7 офіцерів Головного управління Генерального штабу РФ (ГРУ), які здійснили кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї.