ua en ru

РФ розмістила в Луганській області вербувальні пункти і невеликий підрозділ ПВК "Вагнера", - СБУ

РФ розмістила в Луганській області вербувальні пункти і невеликий підрозділ ПВК "Вагнера", - СБУ Фото: Ігор Гуськов (ssu.gov.ua)

СБУ фіксувала бійців ПВК "Вагнера" виключно на території Луганської області

Російська Федерація (РФ) розмістила на окупованій території Луганської області вербувальні пункти і невеликий підрозділ так званої приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави апарату Служби безпеки України (СБУ) Ігоря Гуськова "Українським новинам".

За словами Гуськова, СБУ фіксувала бійців ПВК "Вагнера" виключно на території Луганської області. Він також зазначив, що найманці зазначеного підрозділу перебували в Донецькій області тільки під час боїв за Дебальцеве, куди "росіяни стягнули все, що могло воювати, і там фактично була м'ясорубка".

"На сьогоднішній день на Донбасі є вербувальны пункти, при чому переважно туди йдуть жителі Луганської області. Також ми маємо інформацію, де на сьогоднішній день дислокується невеликий підрозділ зі складу ПВК "Вагнера", але воно не перевищує декількох десятків осіб", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними СБУ, російська так звана приватна військова компанія "Вагнера" на 10% складається з українців.

Також повідомлялося, що найманці ПВК "Вагнера" призналися в своїх злочинах.