ua en ru

CБУ запобігла контрабанді ракетних мікросхем для космічної галузі до РФ

CБУ запобігла контрабанді ракетних мікросхем для космічної галузі до РФ Фото: контрабанда продукції хай-тек у Харківській області (прес-центр СБУ)

Водій намагався проїхати до Росії поза митним контролем

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками та митниками запобігли контрабанді мікросхем, які використовуються у ракетно-космічної галузі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці затримали у Вовчанському районі Харківської області поблизу державного кордону автомобіль підвищеної прохідності. Водій намагався проїхати до Росії поза митним контролем. Під час огляду машини були виявлені напівпровідникові мікросхеми, що застосовуються у ракетно-космічній галузі, а також зварювальні апарати загальною вартістю майже 170 тисяч гривень.

За висновками фахівців, мікросхеми відносяться до категорії товарів військового призначення, міжнародна передача яких може здійснюватися лише за наявності відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

CБУ запобігла контрабанді ракетних мікросхем для космічної галузі до РФ

Фото: вилучені напівпровідникові мікросхеми (пресс-центр СБУ)

Слідчими Управління СБУ в Харківській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ викрила канал контрабанди наркотиків з Європи та Південної Америки.