ua en ru

СБУ викрила канал контрабанди наркотиків з Європи та Південної Америки

СБУ викрила канал контрабанди наркотиків з Європи та Південної Америки Фото: СБУ викрила канал контрабанди наркотиків з Європи та Південної Америки

Правоохоронці затримали наркоділка під час отримання чергового поштового відправлення

Служба безпеки України (СБУ) викрила канал контрабанди наркотиків з Європи та Південної Америки, до якого був причетний житель Одеси. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисник замовляв наркотики та психотропи через інтернет. Щоб уникнути кримінального переслідування правоохоронцями, він використовував спеціальні криптологічні програми з шифрування кореспонденції та електронну систему переказу грошей. Також, щоб відвести від себе підозри, наркоділок орендував в одному з поштових відділень абонентську скриньку, оформивши її на підставну особу.

Співробітники СБУ в Одеській області задокументували чотири поштових надходження з Європи та Південної Америки на адресу зловмисника. У посилках знаходився амфетамін, МДМА та героїн.

Правоохоронці затримали наркоділка під час отримання чергового поштового відправлення. Також співробітники спецслужби вилучили у зловмисника травматичний пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями.

Зазначається, що затриманому повідомлено про підозру за ст. 305 (контрабанда наркотиків), ст. 307 (незаконне придбання, зберігання чи збут наркотиків) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Чернігівській області СБУ перекрила канал контрабанди наркотиків з РФ.