ua en ru

СБУ звільнила заручників, яких захопили на турецькому судні в районі порту "Південний"

СБУ звільнила заручників, яких захопили на турецькому судні в районі порту "Південний" Фото: СБУ звільнила заручників на турецькому судні

Четверо заручників отримали ножові поранення

Служба безпеки України звільнила заручників, яких захопили на турецькому судні в територіальних водах України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наголошується, що 4 вересня з судна, яке йшло під прапором Туреччини з вантажем металоконструкцій з Миколаєва в Йорданію, надійшов сигнал SOS. За попередньою інформацією, близько опівночі два члена екіпажу здійснили на судні бійку і завдали ножові поранення чотирьом колегам. Потім загарбники знеструмили судно і захопили в заручники п'ятьох осіб.

СБУ звільнила заручників в порту "Південний "

Фото: СБУ звільнила заручників в порту "Південний"

Частина екіпажу забарикадувалася, ховаючись від нападників.

Після екстреної наради антитерористичного штабу СБУ в Одеській області, в якій також брали участь представники прикордонної служби, поліції, ДСНС та адміністрації порту "Південний", було прийнято рішення про силове звільнення захоплених членів екіпажу.

Двоє членів екіпажу захопили своїх колегФото: двоє членів екіпажу захопили своїх колег

В результаті вдалого штурму турецького судна співробітники спецпідрозділу "Альфа" звільнили заручників і затримали злочинців. Турецьким морякам, які отримали ножові поранення, надана перша медична допомога. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 278 (угон або захоплення морського судна) Кримінального кодексу України.

внаслідок захоплення четверо людей постраждалиФото: у результаті захоплення четверо людей постраждали

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) затримала розшукуваного Інтерполом громадянина однієї з балканських країн.