ua en ru

СБУ назвала кількість засуджених диверсантів, терористів та агентів Кремля у 2017 році

СБУ назвала кількість засуджених диверсантів, терористів та агентів Кремля у 2017 році Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Засуджено понад 50 диверсантів і терористів

Служба безпеки України (СБУ) назвала число засуджених диверсантів, терористів та агентів Кремля в 2017 році. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За матеріалами військової контррозвідки СБУ в 2017 році засуджено 10 осіб за злочини проти основ національної безпеки і 43 особи за протиправну діяльність терористичного характеру", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за державну зраду 12 років ув'язнення отримав підполковник Головного розвідувального управління ГШ Збройних сил СРСР у відставці. Шпигун російських спецслужб здійснив спробу вербування офіцера української армії для збору відомостей про бойові підрозділи ЗСУ в зоні АТО.

Крім того, до 12 років позбавлення волі засуджено заступника командира авіаційної ескадрильї бригади тактичної авіації ЗСУ, який за завданням російських спецслужб планував здійснити викрадення на територію Росії українського військового літака-розвідника.

Також, 8 років ув'язнення отримав колишній підполковник української армії, прийняв громадянство РФ і був зарахований на військову службу" на тимчасово анексованої території Криму. Оперативники спецслужби затримали зрадника при спробі перетнути держкордон України.

В Одесі військова контррозвідка СБУ припинила діяльність агентурної мережі ГУ ГШ Збройних сил РФ, до складу якої входили 9 осіб з числа діючих і колишніх українських військовослужбовців. Крім шпигунської діяльності вони мали намір скоїти теракти і диверсії на військових і цивільних об'єктах.

Наголошується, що до 9 років позбавлення волі засудили прапорщика ВСУ, який тиснув на підлеглих з метою переходу на бік незаконних збройних формувань, а також "інформував" бойовиків про бойові позиції сил АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні у 2017 році військовою контррозвідкою СБУ був затриманий 21 представник незаконних збройних формувань.