ua en ru

СБУ накрила підпільний НПЗ: вилучено тисячі літрів контрафактного палива

СБУ накрила підпільний НПЗ: вилучено тисячі літрів контрафактного палива Фото: підпільний НПЗ працював у Кіровоградській області (ssu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Служба безпеки України заблокувала роботу підпільного нафтопереробного заводу (НПЗ). Контрафактний бензин і дизельне паливо реалізовувалися на території Кіровоградської області.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

Повідомляється, що схема працювала на території Кіровоградської області, щомісячний оборот її організаторів становив понад мільйон гривень.

За даними слідства, нелегальний бізнес організував житель Голованівського району разом з двома спільниками. Для виробництва контрафактного палива незаконно використовували потужності легального нафтопереробного заводу. Потім неврахований бензин і дизельне паливо реалізовували через ряд підконтрольних підприємств.

Фото: підпільний НПЗ працював у Кіровоградській області (ssu.gov.ua)

"Зловмисники збували продукцію під виглядом розчинників та інших похідних нафтопродуктів, які не підлягають акцизному оподаткуванню", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків на території підпільного виробництва вилучили обладнання, майже 100 тисяч літрів сирої нафти, 120 тисяч літрів дизельного палива та 24,5 тисячі літрів бензину. З незаконного обігу вилучено продукцію на 5,7 млн гривень.