ua en ru

В уряді назвали причини обмеження цін на бензин до кінця карантину

В уряді назвали причини обмеження цін на бензин до кінця карантину Фото: міністр економіки Ігор Петрашко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Рішення Кабінету міністрів про встановлення граничної торгівельної надбавки на бензин та дизельне пальне повинно стабілізувати ринок. Обмеження будуть діяти до кінця карантину.

Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Запровадження урядом граничних торговельних надбавок на паливо - це вимушений і тимчасовий захід на період карантину. Це відповідь на необґрунтоване зростання цін на пальне в роздрібних мережах", - сказав він.

За його словами, "граничний розмір торговельної надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі пальним та запровадить прозорий механізм ціноутворення".

Гранична торговельна надбавка нараховуватиметься до середньої вартості пального, яка визначатиметься на підставі даних інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.

Як зазначається в повідомленні, граничний рівень торговельної надбавки встановлено у таких розмірах:

  • - не більше 7 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного палива;
  • - не більше 5 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.

Інформація про середню вартість 1 літра дизельного палива та бензинів автомобільних оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа.

Постанова вступає в силу з наступного дня після публікації, тобто з 15 травня.