ua en ru

СБУ також розпочала слідство проти Ківалова, - нардеп

СБУ також розпочала слідство проти Ківалова, - нардеп Народний депутат Сергій Ківалов

Служба безпеки України також почала слідчі дії відносно народного депутата Сергія Ківалова. Про це заявила народний депутат від партії "Воля" Ірина Суслова, посилаючись на розмову з головою СБУ Валентином Наливайченко, передає прес-служба нардепа.

"Зараз СБУ веде слідчі дії і готується подання на арешти. Я переконана, що Ківалов обов'язково буде покараний і за сепаратизм, і за розкрадання державного майна. Мною, минулого місяця, було направлено звернення в правоохоронні органи щодо антиукраїнської діяльності Сергія Ківалова. Так, ще у 2013-му році він силою збирав студентські Антимайдани в Одесі. Потім публікував статті в ЗМІ про надання особливого статусу Одеської області", - зазначила Суслова.

За її словами, 15 квітня на засіданні парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції вона попросила Наливайченко надати інформацію про слідство у справі Ківалова.

"Було і Ваше звернення, і інших народних депутатів. Кримінальне провадження зареєстровано, Службою безпеки України розпочато слідчі процесуальні дії, замовлені експертизи, які потрібні для того, щоб вже в суді вимагати арешту осіб, які закликали і організовували сепаратистські акції, загрозливі територіальні цілісності та суверенітету нашої держави", - процитувала Суслова главу СБУ.

Нагадаємо, 18 березня з'явилася інформація, що проти Ківалова відновлено слідство співробітниками ГПУ.

Пізніше у самій Генпрокуратурі підтвердили відновлення слідчих дій.