ua en ru

ГПУ поновила слідство проти нардепа Ківалова

ГПУ поновила слідство проти нардепа Ківалова Народний депутат Сергій Ківалов

Генеральна прокуратура України відновила слідчі дії у відношенні народного депутата Сергія Ківалова. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

"Сьогодні, 18 березня, Ігор Палиця, голова Одеської обласної державної адміністрації, був викликаний в якості свідка в Генеральну прокуратуру України у зв'язку з відновленням слідчих дій за його зверненням", - йдеться в повідомленні.

В ОДА нагадали, що 26 серпня 2014 р. Палиця повідомив генерального прокурора про вчинення Ківаловим кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 КК України ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України").

Приводом для звернення в ГПУ стала стаття "Пора готувати Конституцію для Одещини", опублікована Ківаловим в тижневику "2000" в лютому 2014 р. У матеріалі пропонувалося розширити повноваження регіону. Зокрема, Ківалов запропонував надати місцевим жителям можливість обирати власного лідера і уряд, формувати правоохоронні органи, накладати вето у відношенні до міжнародних договорів України та податкової політики.

"І лише зараз, коли генпрокуратуру очолив Віктор Шокін, відновилося слідство, яке було припинено колишнім генеральним прокурором Віталієм Яремою. Відновлення справи дає надію на адекватну правову оцінку діям нардепа Ківалова, який планував таку ж реальність в Одесі, яка прийшла в Донецьк і Луганськ", - зазначив Палиця.

Нагадаємо, в кінці грудня ГПУ викликала Ківалова на допит щодо прийняття "диктаторських законів 16 січня".