ua en ru

СБУ вилучила партію наркотиків на 2,5 млн грн

СБУ вилучила партію наркотиків на 2,5 млн грн Ілюстративне фото (ssu.gov.ua)

Правоохоронці затримали шістьох учасників угруповання, яке займалося контрабандою наркотиків

Служба безпеки України викрила у Києві транснаціональне угруповання, яке займалося контрабандою оптових партій наркотичних засобів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Зазначається, що вартість виявленого у зловмисників товару на “чорному ринку” становить майже 2,5 млн грн.

За даними СБУ, учасники угруповання налагодили незаконне переправлення в Україну кокаїну, психотропу МДМА (“екстазі”) і канабісу з деяких країн Латинської Америки та Європи. Одержаний товар вони реалізовували на території Києва та Київської області, а також через наркокур’єрів переміщували до однієї з країн Близького Сходу.

Крім того, зловмисники організували у Києві підпільний колцентр. З його допомогою ділки займались незаконним одержанням грошей через проведення валютно-фінансових махінацій з реквізитами банківських карток жителів країн ЄС та Африки.

Під час 14 обшуків у квартирах, офісних приміщеннях та автомобілях фігурантів співробітники СБУ вилучили велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин. Загалом правоохоронці затримали шістьох учасників угруповання.

Затриманим оголошено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Нагадаємо, раніше СБУ запобігла контрабанді в Україну транснаціональним злочинним угрупованням понад 30 кілограмів кокаїну з однієї з країн Латинської Америки.

Також повідомлялося, що правоохоронці Києва викрили найбільшу в Україні інтернет-мережу торгівлі наркотиками.