ua en ru

СБУ ще за місяць до 9 травня знешкодила "найбільш реактивні елементи", - Луценко

СБУ ще за місяць до 9 травня знешкодила "найбільш реактивні елементи", - Луценко Фото: Ірина Луценко розповіла про роботу СБУ для запобігання подіям 9 травня

Представник президента у ВР Ірина Луценко розповіла про роботу, проведену СБУ напередодні сутичок у Дніпрі 9 травня

Служба безпеки України проводила роботу на випередження і ще за місяць-півтора до 9 травня знешкодила "найбільш реактивні елементи". Про це заявила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі "5 каналу".

"Була робота на випередження, яку ми не бачимо і про яку я навіть не можу говорити, розголошувати. СБУ працювала за місяць-півтора, були виокремлені найбільш реактивні, найстрашніші елементи, міста, точки подій", - зазначила Луценко.

Вона також повідомила, що СБУ вела стеження, але не повідомила, за ким саме.

"Відбувалося стеження, думаю, більш детально про це буде говорити СБУ. Ми не бачили вибухів, ми не бачили якихось серйозних терактів - це означає, що Служба безпеки працює", - вважає представник президента у ВР.

Зі слів Луценко, сценарії, аналогічні подіям у Дніпрі, планувалися також у Одесі, Львові та Києві.

Зазначимо, у Дніпрі призначили проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів 9 травня, де в акціях до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні постраждали 14 осіб, серед них - 6 поліцейських і 8 учасників акцій.

Нагадаємо, після сутичок у вівторок, 9 травня, у Дніпрі міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звільнив керівництво поліції Дніпра і області.