ua en ru

СБУ має перевірити діяльність Георгія Сажинова в Україні, - нардеп

СБУ має перевірити діяльність Георгія Сажинова в Україні, - нардеп

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук закликав СБУ перевірити діяльність громадянина Росії Георгія Сажинова на території України. Про це він заявив під час візиту на Хорольський завод дитячого харчування, що випускає дитячі суміші "Малиш" і "Малютка".

За словами Мосійчука, незважаючи на те, що Сажинов раніше володів цим підприємством, зараз він не має до нього ніякого відношення, а те, що відбувається навколо заводу – звичайне "рейдерське захоплення". Крім того, Мосійчук стверджує, що Сажинов і Костянтин Малофєєв спонсорує терористів самопроголошеної ДНР.


"Не тільки Крим віджимав (Малофєєв, – ред.), а має пряме відношення до створення "ДНР". Безпосередньо його люди, і люди Сажинова, захоплювали Слов'янськ, катували наших людей", - говорить депутат.

"Мені цікаво, чому СБУ досі не зайнялася питанням, коли з заводу спрямовувались кошти в "ДНР". Цей факт мав місце в 2014 році, ми знаємо, що були затримані ці кошти. Я думаю, що діяльність пана Сажинова на території України повинна стати предметом для розгляду нашими спецслужбами", - додав депутат.

Він також заявив, що інформація про непрацездатність заводу виявилася чорним піаром.

"Підприємство працює, зараз його намагаються захопити люди, росіяни, які фактично привели війну в нашу країну, тому ми будемо звертатися до суспільства, щоб разом для всіх українців відстояти це стратегічне підприємство", - заявив він.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, вранці 9 липня на Хорольський завод дитячого харчування намагалися прорватися невідомі озброєні люди під керівництвом слідчого з Києва. Разом з нападниками були помічені і екс-власник підприємства Георгій Сажинов, а також колишній директор заводу Олександр Тараторін.