ua en ru

СБУ активізує роботу по вилученню з обігу нелегальної зброї

СБУ активізує роботу по вилученню з обігу нелегальної зброї Фото: Глава Служби безпеки України Василь Грицак

Це пов'язано із знайденим раніше арсеналом боєприпасів із зони АТО в Київській області

Глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак дав вказівку активізувати роботу відомства по вилученню нелегальної зброї з обігу. Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає 112 Україна.

Так він прокоментував знайдений раніше арсенал боєприпасів із зони АТО в Київській області. За його словами, це один з найбільших арсеналів зброї, які останнім часом знаходили поза районом проведення АТО.

"Ми встановлюємо конкретне походження зброї, але попередні дані, які у нас є, свідчать про те, що вона дійсно із району проведення АТО. Дуже небезпечно те, що цю зброю намагалися продати, тобто це фактично була контрольована закупка, в результаті якої ми знайшли саме цей склад. Також, сьогодні в Полтавській області затримали автомобіль, в якому знайдено 4 кг тротилу і гранати", - заявив він.

Він також зазначив, що ситуація стала предметом обговорення на внутрішній нараді на чолі з Грицаком.

"Пан Грицак дав вказівку активізувати нашу роботу в напрямку вилучення незаконної і нелегальної зброї з обігу", - заявив Ткачук.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою виявили в Київській області величезний арсенал боєприпасів, вивезених з району проведення антитерористичної операції.