ua en ru

Савченко подала документи до ЦВК

Савченко подала документи до ЦВК Фото: Надія Савченко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Документи до ЦВК принесла сестра нардепа Віра Савченко

Документи та заяву про висунення кандидатом в президенти України до Центральної виборчої комісії (ЦВК) подала народний депутат Надія Савченко. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що заяву передала до Центрвиборчкому сестра нардепа Віра Савченко. За її словами, заява про висунення кандидатом була подана без внесеної застави.

"Банк відкривав нам рахунок 26 днів, а відкрив за добу до завершення збору коштів. Тому шансу нам не залишили. Але в Конституції не сказано про заставу. В Конституції написано лише про українця, який має жити в Україні не менше 10 років. Тому діємо відповідно норм Конституції", - заявила журналістам Віра Савченко.

Так, Савченко висувається від партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у неділю, 3 лютого, з 9:00 ранку до 13:00 заяви та документи про висунення кандидатом на посаду президента України в ЦВК подали 3 людини. Так, від початку передвиборчої кампанії документи в Центрвиборчком подали 74 особи.

Додамо, що сьогодні заяву про висунення кандидатом у президенти подав представник політичної партії "Сила людей" екс-журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

Також РБК-Україна писало, що Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом в президенти представнику Комуністичної партії Петру Симоненку.