ua en ru

САП закликає Ситника утриматись від "голослівних оцінок" слідства у справі Охендовського

САП закликає Ситника утриматись від "голослівних оцінок" слідства у справі Охендовського Фото: Артем Ситник (flickr.com nab_ukr)

У САП заявили, що лише прокурор по справі може визначати, чи готова справа до передачі до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закликає директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника утриматись від "голослівних оцінок" слідства у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського. Про це йдеться у заяві САП у Facebook.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура обурена коментарем директора НАБ України в ЗМІ щодо "наполягання" на остаточній підозрі та на скеруванні до суду обвинувального акту у так званій "справі Охендовського", - йдеться у повідомленні.

У САП також заявляють, що така заява Ситника може розцінюватися як спроба чинити публічний тиск на прокурорів. Крім того, зазначається, що єдиною особою, повноваженою визначати, чи готова справа до передачі до суду є прокурор у цій справі.

"САП закликає осіб, які не мають жодного процесуального статусу у вказаному кримінальному провадженні, а конкретно директора НАБУ, утриматись від безвідповідальних та голослівних оцінок слідства та вкотре нагадує, що погодження підозри в кримінальних провадженнях та скерування обвинувального акту до суду - визначені законом виключні повноваження прокурора", - йдеться у повідомленні.

Спеціалізовна антикорупційна прокуратура обурена коментарем директора НАБ України в ЗМІ щодо “наполягання" на остаточній...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 8 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю РБК-Україна Ситник заявляв, що НАБУ буде наполягати на оголошенні підозри Охендовському.