ua en ru

НАБУ буде наполягати на оголошенні підозри Охендовському, - Ситник

НАБУ буде наполягати на оголошенні підозри Охендовському, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Директор НАБУ прокоментував ситуацію зі справою відносно Охендовського

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) буде наполягати на оголошенні остаточної підозри голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському, який проходить по так званій справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Зокрема, Ситник нагадав, що справа щодо Охендовського була виділена окремо із загального масиву фігурантів "чорної бухгалтерії". Однак Спеціалізована антикорупційна прокуратура зупинила розслідування у зв'язку з направленням міжнародних правових доручень інших країн.

"Хоча на той момент почеркознавча експертиза вже підтвердила справжність підпису Охендовського, і ми бачили, що в той же день, коли зроблено запис про виплату йому коштів у так званій "амбарній книзі", на його картку приходили гроші. Детективи були готові закінчувати цю справу...Нещодавно суд скасував рішення про припинення розслідування, воно відновлено, тому ми будемо наполягати на тому, щоб підозру було остаточно оголошено, і щоб ця справа пішла до суду", - зауважив Ситник.

Нагадаємо, 25 квітня САП відновила досудове розслідування за Охендовському. Відзначимо, його підозрюють у тому, що він на посаді члена ЦВК у 2010-2012 році отримав хабарі від Партії регіонів на загальну суму понад 160 тис. доларів.