ua en ru

Найпопулярніші новини РБК-Україна за тиждень: розгром Сан-Марино, початок політичного сезону і сирійська криза

Минулий тиждень був багатий  на події. Діти пішли до школи, українська збірна встановила новий особистий рекорд, забивши дев'ять голів у ворота команди Сан-Марино, а весь світ напружено спостерігав за тим, як розгортаються події навколо Сирії.

Минулий тиждень був багатий на події. Діти пішли до школи, українська збірна встановила новий особистий рекорд, забивши дев'ять голів у ворота команди Сан-Марино, а весь світ напружено спостерігав за тим, як розгортаються події навколо Сирії.

Отже, читачі РБК-Україна більше всього на минулому тижні цікавилися наступними темами. Звичайно ж, увага любителів спорту було прикуте до приголомшливої перемоги нашої збірної над командою Сан-Марино. Сильним суперника аж ніяк не можна було назвати, але результат у дев'ять голів все, ж вражає.

Новий політичний сезон приніс і новий інтриги на олімпі. 4 вересня Президент зустрічався з фракцією ПР. Президент, очевидно, окреслив депутатам фронт робіт і його ідеологічну складову, оскільки ніяких кадрових рішень не ухвалювалося.

Шуміло українське питання і на міжнародній арені. Мало було того, що Україна потерпає від "митних фокусів" Росії, так ще і Євросоюз завив, що Україна разом з Росією створюють перешкоди для міжнародної торгівлі. Претензії до України полягають у встановленні загороджувальних мит на імпорт автомобілів, а також останніх рішень Києва щодо імпорту коксу та коксівного вугілля. Київ, на думку ЄС діє, порушуючи норми міжнародної торгівлі.

Що стосується Росії, то радник Президента Росії, директор Інституту нової економіки Державного університету управління РФ Сергій Глазьєв минулого тижня прогнозував Україні наближення дефолту. Він заявив, якщо Україна не збалансує свою фінансову систему, то дефолт може статися через 2-3 місяці або через півроку.

Чернігівська і Житомирська митниці України заборонили ввезення на територію України білоруських м'ясних, молочних продуктів і яєць. У даному випадку спрацювали правила ветеринарно-санітарного контролю, оскільки повідомлялося, що зазначені продукти можуть переносити збудників африканської чуми свиней.

Саміт Великої 20-ки в Санкт -Петербурзі не надто зацікавив наших читачів. Вони цікавилися хіба що результатом зустрічі Володимира Путіна з Бараком Обамою. Конфлікт між Президентами виник з сирійського питання. Сторони навіть давали зрозуміти що жодній з них така зустріч не потрібна. Однак, Путін і Обама таки зустрілися і домовилися "ні про що" . Кожен залишився при своїй думці.

Активно розвивалася також тема можливих змін на політичній карті світу в результаті можливого нападу США на Сирію. Зазначимо, що рішення з питання бомбардування Конгрес США може вирішити вже сьогодні.