ua en ru

Літаки Британії перехопили винищувачі РФ над Чорним морем

Літаки Британії перехопили винищувачі РФ над Чорним морем Ілюстративне фото:

Королівські ВПС повідомили про значний рівень діяльності РФ в повітрі над Чорним морем

Літаки британських Військово-повітряних сил (ВПС) перехопили російські бомбардувальники над Чорним морем. Про це повідомляє у вівторок, 22 серпня, прес-служба британських ВПС в Twitter.

Британія заявила, що два літаки королівської авіації Typhoon піднялися в повітря над Чорним морем з метою слідування за російськими літаками. Літаки були підняті з бази біля Констанци на території Румунії після того, як було виявлено присутність двох російських літаків Су-24 Fencer. Королівські ВПС повідомили про значний рівень діяльності Росії в повітрі над Чорним морем.

За даними російських ЗМІ, королівські ВПС перехопили шість російських бомбардувальників над Чорним морем, зокрема, вони пролітали поруч з повітряним простором НАТО і повернули в напрямку Криму.

Нагадаємо, над Чорним морем 13 серпня британські винищувачі, які були дислоковані в Румунії, перехопили шість бомбардувальників Російської Федерації. Відзначається, що винищувачі Typhoon піднялися з румунської бази Михайло Когалнічан через повідомлення про присутність над Чорним морем неподалік від кордонів НАТО шести російських бомбардувальників Су-24, які прямували до тимчасово окупованому РФ Криму.