ua en ru

Саміт G20 в Гамбурзі: за фактом заворушень винесено перший вирок

Саміт G20 в Гамбурзі: за фактом заворушень винесено перший вирок Фото: протести під час саміту G20 в Гамбурзі (twitter.com/G20HH2017)

На лаві підсудних опинився 21-річний громадянин Нідерландів

В німецькому Гамбурзі у понеділок, 28 серпня, винесено перший вирок зловмиснику, який агресивно поводився по відношенню до поліцейських під час саміту G20 ("Великої двадцятки"). Про результати судового засідання повідомляє Zeit.

"Чоловік під час протестів на саміті G20 закидав поліцейських пляшками. Вирок: 2 роки і 7 місяців ув'язнення - більше, ніж просив прокурор", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на лаві підсудних опинився 21-річний громадянин Нідерландів.

Як вважає слідство, він 6 липня кинув 2 пляшки в поліцейського і чинив відчайдушний опір при затриманні. В обвинувальному висновку йдеться про серйозне порушення суспільного спокою, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, нападі на співробітників правоохоронних органів і опорі.

Прокуратура просила для обвинуваченого 1 рік і 7 місяців в'язниці. Сторона захисту наполягала на виправдувальному вироку.

Зазначено, що вирок не остаточний, він може подати апеляцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактом заворушень на саміті лідерів країн "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі в липні 2017 року висунуті перші звинувачення, підозрюваного звинувачують у порушенні кількох законів.