ua en ru

Сакварелідзе відмовився сказати, хто пропонував йому хабара в 10 млн дол

Сакварелідзе відмовився сказати, хто пропонував йому хабара в 10 млн дол Фото: Давид Сакварелідзе

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе відмовився назвати ім'я людини, яка пропонувала йому 10 млн дол. хабаря. Про це він заявив в ході пленарного засідання парламенту.

Так, в ході пленарного засідання, лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагав від присутнього на засіданні Сакварелідзе публічно повідомити, хто йому пропонував хабар у розмірі 10 млн дол.

"Хто вам пропонував 10 млн дол. хабаря? Ми хочемо це знати. І не треба нам розповідати про таємницю слідства і все інше. І у мене питання: чому ви одразу, коли вам запропонували 10 млн дол. хабаря, чому ви відразу не пов'язали того, хто вам пропонував?" - запитав Ляшко.

"Спасибі за такий завищений інтерес до прокуратури, до мене особисто... По цій справі порушено кримінальну справу, прізвище, ім'я, на жаль, сьогодні я не можу назвати через те, що це в інтересах слідства, але результати слідства будуть оголошені, потім", - заявив Сакварелідзе у відповідь.

Він повідомив, що сам провів 2,5 роки у радикальній опозиції, і зазначив, що колишні представники влади ніколи не ставили такі питання колишнім працівникам прокуратури - не запитували, звідки у них були багатомільярдні вілли, рахунки у закордонних банках і так далі.

"З великою повагою і до вас, і до слідства, будемо працювати, продовжувати і будемо цілитися на конкретні результати", - запевнив заступник глави ГПУ.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада відтермінувала вступ в дію закону про прокуратуру до 15 липня і ГПУ дозволила висунути своїх представників у ВРЮ.

Після цього лідер Радикальної партії Олег Ляшко склав з себе повноваження координатора ради коаліції.