ua en ru

Саакашвілі викликають на допит до ГПУ

Саакашвілі викликають на допит до ГПУ Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Допит Саакашвілі призначено на 18 грудня

Михайла Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") 18 грудня 2017 року викликають на допит до Генеральної прокуратури України. Про це свідчить відповідна повістка, розміщена на сайті ГПУ.

Як зазначається, Саакашвілі має з'явитися до Генеральної прокуратури України (м. Київ, вул. Різницька, 13/15) 18 грудня 2017 року о 09:30 для проведення допиту.

Відповідно до повістки, Саакашвілі є підозрюваним у кримінальному провадженні, відкритому 4 грудня 2017 року, за ознаками, зокрема, таких кримінальних правопорушень, як:

  • ч. 1 ст. 15 (Замах на злочин) КК України,
  • ч. З ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України,
  • ч. 2 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України;
  • ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Генеральна прокуратура України готова залучити експертів Федерального бюро розслідувань США (ФБР) і поліції Великобританії (Скотланд-Ярд) до розслідування кримінального провадження щодо колишнього президента Грузії та лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі.