ua en ru

ГПУ готова залучити експертів ФБР і Скотланд-Ярду до справи Саакашвілі, - Луценко

ГПУ готова залучити експертів ФБР і Скотланд-Ярду до справи Саакашвілі, - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба генпрокурора) 

Також генпрокуратура буде подавати апеляцію на рішення Печерського райсуду

Генеральна прокуратура України готова залучити експертів Федерального бюро розслідувань США (ФБР) і поліції Великобританії (Скотланд-Ярд) до розслідування кримінального провадження щодо колишнього президента Грузії та лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Ми будемо подавати апеляцію. Ми готові довести, всі плівки, відео про передачу сотень тисяч доларів на політичне шоу, а також розмова Саакашвілі з Курченком (український бізнесмен, наближений до екс-президента Віктора Януковича, - ред.) є справжніми. Ми готові залучити іноземних експертів з ФБР чи Скотланд-Ярду", - наголосив Луценко.

Генпрокурор впевнений у правової позиції сторони обвинувачення.

"Я в суді буду захищати закон, а не людей, ким ці люди не були", - підсумував Луценко.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі без призначення міри запобіжного заходу. Оголошення повного тексту постанови призначено на ранок 14 грудня.

Генпрокуратура підозрює Саакашвілі у зв'язках з оточенням колишнього президента України Віктора Януковича, зокрема, у контактах з екс-регіоналом-втікачем Сергієм Курченком. Слідство підозрює, що Курченко був одним із тих, хто фінансував протести під Радою восени 2017 року.