ua en ru

Суд над Саакашвілі: онлайн

Суд над Саакашвілі: онлайн Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Суд відпустив Саакашвілі без запобіжного заходу

Суд над Саакашвілі відбувся сьогодні, 11 грудня, в Печерському районному суді Києва. Подробиці процесу, а також пряма трансляція із залу суду - в матеріалі РБК-Україна.

20:32

Активісти формують колону на чолі з Саакашвілі, вони планують пройти Хрещатиком.

20:24

Біля будівлі суду активісти зустрічають Михайла Саакашвілі. Вони скандують "Міша" і "Україна".

Саакашвілі звільнили з суду

Опубліковано РБК-Україна 11 грудня 2017 р.

20:10

Суд відпустив Саакашвілі, не задовольнивши клопотання прокурорів про арешт. У сторони обвинувачення є 5 днів для того, щоб оскаржити це рішення.

19:35

Суд видалився в нарадчу кімнату, після перерви буде оголошено рішення про міру запобіжного заходу. Нагадаємо, що прокурори просять для Саакашвілі домашній арешт, в той час як захист - не застосовувати запобіжний захід взагалі.

18:44

Засідання відновилося.

18:24

Суд оголосив перерву на 15 хвилин.

18:08

Суд надав слово Михайлу Саакашвілі.

18:05

Тим часом активісти на вулиці слухають трансляцію засідання суду.

Суд над Саакашвілі: онлайн

17:37

Також виступив Віталій Купрій, нардеп, заступник голови правоохоронного комітету Ради, нардепи Альона Шкрум та Ігор Луценко ("Батьківщина"). Зазначимо, що всі вони готові взяти на поруки Саакашвілі і забезпечити виконання підозрюваним обов'язків.

17:32

надали Можливість виступити нардепу Дмитру Добродомову. Він також заявив про те, що готовий взяти на поруки Михайла Саакашвілі.

17:19

Засідання продовжилося. Виступає Юлія Тимошенко. Вона підтвердила свою готовність взяти Саакашвілі на поруки.

17:11

Відзначимо, що Михайло Саакашвілі в залі суду сидить поруч зі своїми адвокатами.

Суд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайн

16:55

Суд оголосив перерву на 15 хвилин.

16:45

Виступає адвокат Валерія Коломієць. Вона стверджує, що затримання Саакашвілі проводилося СБУ 5 грудня, а підозру йому прислали 6 грудня.

Також, за її словами, підозра було перекваліфіковано на менш тяжкий.

16:13

Виступає сторона захисту. Його мова затягнулася, і суддя зробила зауваження.

"Ви виступаєте чи даєте інтерв'ю?", - звернулася суддя до адвоката.

Суд над Саакашвілі: онлайн

15:55

Сторона обвинувачення просить для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці. Також прокурор зазначив, що Саакашвілі загрожує 5 років в'язниці.

Суд над Саакашвілі: онлайн

15:33

Засідання суду продовжилося, виступає прокурор.

15:02

Суд оголосив перерву на 15 хвилин для ознайомлення прокурорів з новими доказами, які надала захист.

14:47

Захист клопоче про відвід всієї групи прокурорів у справі Саакашвілі. Прокурор, у свою чергу, вважає це затягуванням процесу.

Суд не задовольнив це клопотання.

14:35

Засідання продовжилося після перерви. Адвокат зачитав список нардепів, які готові взяти на поруки Саакашвілі. Цю заяву було долучене до матеріалів справи.

14:02

Суд відхилив клопотання захисту про відвід прокурора і оголосив технічну перерву на 15 хвилин.

13:44

Під будівлею суду знаходяться активісти. Вони ведуть себе спокійно, ніяких провокацій чи зіткнень з силовиками не відбувається.

Суд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайн

Фото РБК-Україна

13:31

Сторона захисту просить про відвід прокурора, пояснюючи це тим, що прокурор був присутній при затриманні Саакашвілі, і порушив, на думку адвокатів, безліч процесуальних норм. Суддя пішла в нарадчу кімнату, у засіданні оголошено перерву.

13:02

Прес-служба нардепа Юрія Дерев'янка повідомляє про те, що більше десяти депутатів готові взяти на поруки Михайла Саакашвілі. Зокрема, це сам Дерев'янко, Юлія Тимошенко, Віктор Чумак, Альона Шкрум, Віталій Купрій, Наталія Новак, Дмитро Добродомов, Олександр Опанасенко, Павло Костенко, Єгор Соболєв, Іван Крулько, Рябчин Олексій та інші.

12:55

Захист просить робити перерви в засіданні кожну годину. У свою чергу сторона обвинувачення заперечує і пропонує робити перерви тільки за потребою і після надання обгрунтованих причин для перерви.

У той же час, в залі шумно, суддя робить зауваження присутнім.

12:49

В зал суду приїхала Юлія Тимошенко.

12:38

Засідання суду почалося. Інтереси Саакашвілі представляють три адвоката - Руслан Чорнолуцький, Павло Богомазов та Валерія Коломієць. Справу розглядає суддя Лариса Цокул.

12:28

Суддя вже знаходиться в залі суду, однак саме засідання ще не почалося. Саакашвілі виступав перед пресою, але його перервав нардеп Юрій Дерев'янко, який запропонував людям, які знаходяться в залі суду, але не є пресою, покинути зал і звільнити місце для журналістів.

У залі відбувається штовханина, адвокат просить всіх заспокоїтися, щоб дати можливість розпочати засідання.

12:11

Михайло Саакашвілі вже знаходиться в залі суду.

Опубліковано Mikheil Saakashvili 11 грудня 2017 р.

12:04

Активісти спробували прорватися на подвір'я суду, однак поліція перешкодила і відтіснила людей від воріт. Частина людей закликає перекривати вулицю Хрещатик, однак не всі підтримують цю ідею.

Опубліковано РБК-Україна 11 грудня 2017 р.

11:53

Під будівлю суду люди принесли курей і транспаранти з написами "президент Саакашвілі, Курченко - прем'єр". Їх привів хтось Філімонов. До них підійшли учасники акції на підтримку Саакашвілі, і між ними виникла невелика бійка.

Сутички під судом над Саакашвілі

Опубліковано РБК-Україна 11 грудня 2017 р.

11:00

Суд над Саакашвілі почнеться в 12:00

Михайла Саакашвілі доставили в суд близько 9 ранку. До 10 години біля Печерського суду зібралося близько сотні прихильників Саакашвілі, прибуло понад 15 автобусів правоохоронців і машина ДСНС.

Саакашвілі привезли до Печерського суду.

Опубліковано РБК-Україна 10 грудня 2017 р.

В самому залі дуже багато людей і преси, всі чекають засідання, яке розпочнеться о 12:00.

Суд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайнСуд над Саакашвілі: онлайн

10:30

Затримання Саакашвілі

Саакашвілі затримали увечері 8 грудня в квартирі на вулиці Втішної в Києві. Після цього його доставили в ізолятор тимчасового утримання в управлінні СБУ в Аскольдовому провулку, де провели допит. В цей час там зібралося близько сотні активістів, які перемістилися туди з наметового містечка під Радою. Вони спробували встановити там намет, однак після невеликої сутички силовикам вдалося їм перешкодити.
Сам Саакашвілі, за словами адвокатів, спростовує інкриміновані йому обвинувачення і оголосив безстрокове голодування.

10:30

Перша спроба затримання Саакашвілі

СБУ намагалися затримати Саакашвілі вранці 5 грудня. Тоді силовики приїхали додому до лідера "Руху народних сил" з обшуком. Саакашвілі намагався втекти через дах, але йому все-таки зачитали підозра в присутності адвоката. Після його повинні були доставити на допит до слідчих, однак під будинком зібралося кілька сотень активістів, які заблокували авто. Через кілька годин і кілька зіткнень з силовиками, мітингувальникам вдалося витягнути Саакашвілі з авто СБУ. Далі мітинг перемістився під будівлю Верховної Ради, де ще залишився наметове містечко. Увечері 5 грудня Саакашвілі був оголошений в розшук.