ua en ru

Саакашвілі сьогодні вночі полетів з Грузії

Чинний президент Грузії Михайло Саакашвілі залишив країну. У ніч на вівторок він вилетів на літаку в Брюссель, повідомляє телеканал "Руставі 2".

Чинний президент Грузії Михайло Саакашвілі залишив країну. У ніч на вівторок він вилетів на літаку в Брюссель, повідомляє телеканал "Руставі 2".

Президент полетів відразу після прощального звернення до нації, і цей факт породив чутки про те, що в Тбілісі він більше не повернеться. Проте Саакашвілі, який формально залишиться президентом до інавгурації на початку листопада 2013 р., спростував цю інформацію.

"Я вважаю символічним свій візит в Євросоюз. Я хочу прояснити свою позицію з приводу минулих в країні виборів. Буде сумно, якщо Грузія рушить в неправильному напрямку, але мене гріє думка, що ми програли вибори, зробивши багато правильних речей", - заявив Саакашвілі журналістам.

Нагадаємо, ще до виборів, на яких перемогу здобув політичний опонент Саакашвілі Георгій Маргвелашвілі, у Грузії чимало говорилося про те, що стосовно колишнього президента можуть бути заведені кримінальні справи. Зокрема, мова йшла про розслідування обставин загибелі прем'єр-міністра Зураба Жванії в лютому 2005 р.

Між тим в Грузії повним ходом йде зміна влади. Сьогодні, 29 жовтня стало відомо про відставку губернаторів відразу п'яти областей. Очікується, що нові місцеві керівники будуть прихильниками "Грузинської мрії", яка виграла і парламентські, і президентські вибори.

Мають намір повернутися в Тбілісі і деякі політичні емігранти. У їх числі колишній міністр держбезпеки Грузії Ігор Георгадзе, який всі роки правління Саакашвілі прожив у Росії. При попередніх владах його іменували не інакше як агентом спецслужб РФ і звинувачували у плануванні державного перевороту.

Нагадаємо, що в неділю, 27 жовтня в Грузії відбулися вибори президента. Вчора, 28 жовтня були оголошені результати, згідно з якими переможцем став Маргвелашвілі, який набрав 62% голосів.