ua en ru

Саакашвілі, який вирушив підкорювати Казбек, застряг у горах через негоду

Президент Грузії Михайло Саакашвілі, що вирушив підкорювати Казбек, через негоду застряг у горах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат грузинського парламенту, екс-міністр екології Гога Хачидзе, який супроводжує Саакашвілі.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі (на фото в центрі), що вирушив підкорювати Казбек, через негоду застряг у горах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook депутат грузинського парламенту, екс-міністр екології Гога Хачидзе, який супроводжує Саакашвілі.

Фотогалерея: "Михайло Саакашвілі застряг на Казбеці"

Крім Хачидзе в гори із Саакашвілі відправився російський опозиціонер, колишній радник Президента РФ з економічних питань Андрій Ілларіонов.

Грузинський лідер і його супутники зараз знаходяться на "метеобазі", яку не можуть покинути через погодні умови. "Сиджу на "метеобазі", дорогою на Мкінварцвері, і чекаю прояснення погоди... Чекаю... Розваг немає... Справ немає... Час проходить дуже повільно" , - повідомив Хачидзе.

Сходження на Казбек почалося 2 вересня. Коли стало відомо, що в експедиції бере участь Президент, були посилені заходи безпеки.

Місяцем раніше грузинський лідер здійснив дводенний похід на озеро Тобаварчхілі. "Останні десять місяців сиджу в кабінеті і ненавиджу це, оскільки гірше нічого немає. Тому вирішив піти в похід, аби втекти", - заявив він. Озеро Тобаварчхілі називають Срібним. За легендою, людина, яка викупалася в ньому, викликає дощ.

Казбек - згаслий стратовулкан, вершина Бічного хребта Великого Кавказу, що піднімається над долиною Тереку. Казбек розташований на кордоні Росії і Грузії, висота гори перевищує 5 км. Останнє виверження відбулося в 650 р. до нашої ери.

Саакашвілі, який вирушив підкорювати Казбек, застряг у горах через негоду

Михайло Саакашвілі став Президентом Грузії 25 січня 2004 р., після чого ще раз переобрався. Його повноваження на даному посту закінчуються восени цього року. Нові президентські вибори призначені на 27 жовтня.

Після того як на виборах до парламенту перемогла "Грузинська мрія" на чолі з Бідзіною Іванішвілі, у країні стали регулярно проходити акції протесту з вимогою відставки Саакашвілі. У березні нинішнього року парламент Грузії обмежив повноваження Президента, внісши поправки до конституції.

Нагадаємо, в середині серпня повідомлялося про те, що у Грузії головну площу країни позбавили революційного назви. Тепер ця територія в центрі Тбілісі носить ім'я лідера національно-визвольного руху Мераба Костави.

Роком раніше влада Грузії вперше відмовилася від традиції святкування річниці "революції троянд". До цього щорічно 23 листопада відзначалось як державне свято.