ua en ru

УА з ЄС та безвізовий режим є визнанням здобутків України на шляху реформ, - Порошенко

УА з ЄС та безвізовий режим є визнанням здобутків України на шляху реформ, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

Президент привітав українців із 27 річницею ухвалення Декларації про державний суверенітет

Угода про асоціацію України та Європейського Союзу, а також безвізовий режим із ЄС є справжнім визнанням здобутків України на шляху реформ. Про це заявив президент Петро Порошенко у привітанні з 27-ю річницею ухвалення Декларації про державний суверенітет, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що сьогодні виповнюється 27-ма річниця від дня, коли Верховна Рада УРСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший юридичний крок до виходу з радянської тоталітарної імперії та початку нового етапу українського державотворення.

"Проголошений Рік Української революції 1917 - 1921 років спонукає звернути увагу на схожість у процесах руйнування імперій. Саме 100 років тому на уламках колишньої Російської імперії вирувало національне піднесення поневолених народів", - сказав він.

За словами Порошенка, чинна влада наполегливо реформує практично всі сфери життя країни і вже має позитивні зрушення.

"Уперше за багато років покращено показники інвестиційної привабливості України, що відкриває перспективу для впевненого економічного росту", - йдеться у зверненні.

Президент також наголосив, що завершено найскладніший, фінальний етап набуття чинності Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, а "відчинені завдяки безвізовому режиму двері Євросоюзу є справжнім визнанням наших здобутків на шляху реформ".

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що більше 75% українців підтримують європейський шлях розвитку держави.