ua en ru

РЖД допомогли "Укрзалізниці" перевірити швидкісний коридор Львів - Київ - Харків - Донецьк

Перед запуском швидкісного руху "Укрзалізниця" провела комплексну діагностику всієї інфраструктури на транспортному швидкісному коридорі Львів - Київ - Харків - Донецьк з допомогою Російських залізниць (РЖД), які надали українським колегам діагностичний комплекс "ЕРА". Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак від себе особисто і від усіх залізничників України висловив подяку за наданий діагностичний комплекс президенту ВАТ "РЖД" Володимиру Якуніну.

"Надана вами допомога для українських залізниць - це вагомий внесок у підготовку нашої країни до запуску швидкісних потягів. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо реалізувати великі взаємовигідні проекти. Упевнений в конструктивному співробітництві, спрямованому на успішне виконання інтеграційних завдань залізничного транспорту України та Російської Федерації, а також у розвитку двосторонніх відносин", - заявив Володимир Козак.

За допомогою діагностичного комплексу "ЕРА" було обстежено близько 3 тисяч кілометрів інфраструктури, стан контактної мережі, обладнання залізничної автоматики, а також стан пристроїв зв'язку й телемеханіки на напрямку впровадження швидкісного руху Львів - Київ - Харків - Донецьк.
"Діагностичний комплекс працював на залізницях України з 30 квітня по 15 травня і допоміг нам здійснити якісну діагностику інфраструктури, необхідну для впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів. Техніка, яка є в наявності Укрзалізниці, не дозволяла провести таку детальну перевірку і виявити всі недоліки, а зараз вони оперативно ліквідовані, що підвищило безпеку руху залізничного транспорту", - відзначив головний інженер колійного господарства "Укрзалізниці" Василь Яковлєв.

Він також відзначив, що завдяки діагностичного комплексу, який перевіряє стан об'єктів всієї інфраструктури, а не окремих її елементів, залізничникам вдалося заощадити на експлуатаційних витратах.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" відкрила останній ділянку для швидкісних поїздів між Києвом і Донецьком.