ua en ru

Рибак: Голови фракцій не домовилися з підготовки змін до Конституції

Голови фракцій Верховної Ради України не погодили єдиний документ змін до Конституції України в рамках третьої зустрічі з підготовки змін до Конституції України.

Голови фракцій Верховної Ради України не погодили єдиний документ змін до Конституції України в рамках третьої зустрічі з підготовки змін до Конституції України. Про це спікер ВР ВолодимирРибак (на фото) заявив сьогодні в інтерв'ю телеканалу "Рада" та газеті "Голос України", передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні напрацювань, щоб з'явився один варіант закону (зміни до Конституції) немає. Узгоджених матеріалів теж немає. Минулого тижня я створив робочу групу, яка почала працювати над конституційними змінами. Як ми пам'ятаємо, мою пропозицію створити спеціальну комісію ВРУ не підтримали. Але робоча група збиралася, працювала. Вже є напрацьовані чотири проекти законів про внесення змін до Конституції", - заявив Рибак.

Спікер нагадав про розбіжності основних фракцій: "Є розбіжності: більшість у парламенті готова розглядати всі документи, але згідно ст. 13 Конституції україни, відповідно до процедури зміни Конституції. Опозиція пропонує зібратися вранці, а ввечері вийти з новою Конституцією, парламентською республікою".

Зазначимо, сьогодні Рибак запропонував ВР створити у вівторок, 18 лютого 2014 р., тимчасову спеціальну комісію з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України. Згідно із заявою спікера, до складу цієї комісії мають увійти представники всіх політичних фракцій і, в разі необхідності, фахівці з конституційного права.