ua en ru

Рибак пропонує Раді 18 лютого створити ТСК з напрацювання змін до Конституції

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак пропонує створити наступного вівторка, 18 лютого 2014 р., тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) пропонує створити наступного вівторка, 18 лютого 2014 р., тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з напрацювання узгодженого законопроекту про внесення змін до Конституції України. Про це Рибак заявив сьогодні в інтерв'ю телеканалу "Рада" і газеті "Голос України", повідомила прес-служба ВР.

Рибак заявив, що до складу цієї комісії мають увійти представники усіх політичних фракцій та, у разі необхідності, фахівці з конституційного права.

"Більшість Верховної Ради України готова розглядати усі пропозиції згідно із 13-м розділом Конституції, де визначений порядок внесення змін до Основного закону", - підкреслив Рибак.

За його словами, ця комісія має працювати над запропонованими проектами змін до Конституції та узгодити варіант, який згодом буде винесений на розгляд парламенту.

Рибак повідомив про підсумки сьогоднішньої наради за участю керівництва парламенту, уповноважених представників фракцій, керівників деяких профільних комітетів та представника Президента України у Верховній Раді України, на якій було обговорено, зокрема, проект порядку денного роботи парламенту на наступному тижні та питання щодо законопроекту про внесення змін до Конституції України.

Як підкреслив Рибак, ця нарада була вже третьою на цьому тижні.При цьому станом на сьогоднішній день якихось напрацювань, на основі яких можна було б розглядати якийсь готовий варіант закону, немає. Погоджені матеріали, за словами Рибака, також відсутні.

На думку Рибака, узгоджений законопроект щодо внесення змін до Конституції може бути направлений до Венеціанської комісії, після отримання відповідних висновків проголосований у першому читанні і направлений до Конституційного суду України.

Нагадаємо, ще 6 лютого Рада планувала розглянути питання про створення ТСК щодо конституційної реформи.