ua en ru

У Румунії арештували двох осіб за побиття жандармів на мітингу в Бухаресті

У Румунії арештували двох осіб за побиття жандармів на мітингу в Бухаресті Фото: протести в Бухаресті (twitter.com/BabkenArm)

Учасників серпневих антиурядових мітингів у Бухаресті арештували на 30 днів

У Румунії арештували двох учасників серпневих антиурядових мітингів, яких підозрюють у побитті жандармів біля будівлі парламенту у Бухаресті. Проо це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Radio Romania.

За інформацією прокуратури, яка проводить розслідування в рамках кримінальної справи про насильство щодо жандармів, були заарештовані двоє чоловіків за "порушення громадського порядку".

У п'ятницю, 12 жовтня, суд оголосив про арешт чоловіків на 30 днів. Одного з них звинувачують в тому, що він побив жандарма своїми ногами, а інший використовував шматок металевого предмета для нападу на іншого члена сил безпеки.

Невдовзі після демонстрації слідчі також спромоглися встановити особу, яка напала на поліцейського та викрала його зброю.

Нагадаємо, в Румунії 10 серпня 2018 року, відбувся багатотисячний антиурядовий мітинг, в якому брали участь за різними джерелами від 60 тис. до 100 тис. осіб. На мітингу в Бухаресті відбулися сутички, під час яких поліція застосувала сльозогінний газ.

Невдовзі за вимогою президента Румунії Клауса Йоганніса Генеральна прокуратура відкрила справу щодо дій правоохоронців під час акції протесту у Бухаресті, в ході якого постраждали 440 людей.

Пізніше в МВС Румунії заявили, що співробітники румунських правоохоронних органів не порушували закон, тому що під час мітингу вони діяли проти "хуліганів, які атакували державну владу".

У вересні румунські ЗМІ повідомляли, що до військової прокуратури було подано 770 скарг з боку деяких людей, постраждалих в результаті дій жандармів під час протесту 10 серпня.