ua en ru

Керівника апарату МінАПК можуть зняти з посади

Керівника апарату МінАПК можуть зняти з посади Олександр Сень

Керівника апарату Міністерства аграрної політики та продовольства (МінАПК) України Олександра Сеня перевіряють на відповідність люстраційному законодавству. Про це повідомив сам заступник міністра під час брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз в принципі вивчається питання щодо того...в мене посада в принципі заступник міністра - керівника апарату...чи підпадає вона під обмеження, визначені законом (закон України "Про очищення влади") на даному етапі люстрації. Якщо буде визначено, що посада підпадає під ту категорію, яка не може далі працювати, то я з цієї посади піду", - зауважив урядовець.

Сень повідомив, що з 30 березня оголошено люстраційну перевірку перших заступників міністрів, заступників міністрів та керівників ЦОВВ.

"Найближчим часом питання буде вирішено", - сказав він на завершення.

Нагадаємо, що згідно із Законом України "Про очищення влади", високопосадовці, що займали керівні посади під час керівництва державою колишнього Президента Віктора Януковича мали бути звільнені з обійманих посад.

Олександр Сень з 2011 року по квітень 2013 року обіймав посаду заступника міністра аграрної політики та продовольства України в уряді Азарова. З квітня 2013 року по сьогодні є заступником міністра АПК - керівником апарату.

Нагадаємо, нещодавно замначальника ГУ ДФС Києва звільнено за спробу ухилення від люстрації.