ua en ru

"Ростелеком" планує купити лідера російського IT-аутсорсингу

"Ростелеком" планує купити лідера російського IT-аутсорсингу Фото: ПАТ "Ростелеком" ("Ведомости")

Переговори йдуть про покупку не компанії цілком, а тільки частки в ній

ПАТ "Ростелеком" веде переговори про покупку сервісної холдингової компанії, що спеціалізується на обслуговуванні IT-інфраструктури замовників (IT-аутсорсинг) і працює під брендом Maykor. Про це з посиланням на співробітників системних інтеграторів - конкурентів Maykor пишуть "Ведомости".

Як зазначається, цю інформацію підтвердили дві людини, близькі до "Ростелекому", і джерело, що бере участь у переговорах.

За інформацією джерела, переговори йдуть про покупку не компанії цілком, а тільки частки в ній - додаткового випуску акцій. При цьому, згідно з наявними даними, "Ростелеком" розраховує, що це буде більш 50%.
Як повідомляють співрозмовники видання, причина продажу частки в компанії - фінансові проблеми Maykor. З їх слів, одна з "дочок" компанії - "ЦРТ сервіс" - перемогла в закритому аукціоні МВС РФ, отримала аванс на 2,1 млрд руб. і розмістила цю суму в банку "Російський кредит". А правоохоронне відомство визнало, що роботи виконані неналежним чином, і зажадало повернути аванс. Однак повернути гроші виявилося неможливим, оскільки "Російський кредит" збанкрутував.
Компанія Maykor займається обслуговуванням комп'ютерів і корпоративних мереж, надає системи зберігання даних, а також бере на себе ведення бухгалтерського та податкового обліку компаній-замовників. Вона встановлює на комп'ютери клієнтів додатки для ведення бізнесу, управляє інженерною інфраструктурою, а також обслуговує офісну техніку замовників.

"Ростелеком" планує купити лідера російського IT-аутсорсингу

Нагадаємо, раніше "Ростелеком" заявляв про готовність заплатити майже 73 млн руб. (близько 1,8 млн дол.) розробникам інтернет-сервісу голосових викликів "Комунікатор", який мав де-факто стати аналогом популярного сервісу Skype.