ua en ru

Російське командування продовжує посилення боєздатності бойовиків на Донбасі

Російське командування продовжує посилення боєздатності бойовиків на Донбасі Фото: бойовики на Донбасі

На Донбас прибули близько 70 російських військовослужбовців

Командування Збройних сил Російської Федерації продовжує заходи щодо посилення боєздатності з'єднань та частин 1 і 2 АК на окупованому Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Командуванням ЗС РФ продовжуються заходи щодо посилення боєздатності з'єднань та частин 1 і 2 АК. 21 лютого ц.р. встановлено нові факти прибуття з території Російської Федерації особового складу, бойової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів до населених пунктів Красний Луч та Іловайськ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема повідомляється, що до м. Красний Луч прибули близько 70 російських військовослужбовців РФ. Окрім цього, до Іловайська прибув залізничний ешелон з 82/120-мм мінами, боєприпасами до танків та стрілецької зброї (200 тонн), паливно-мастильними матеріалами (180 тонн).

Окрім цього, повідомляється, що військовим керівництвом Росії створена спеціальна комісія для вивчення ситуації в полку 1 АК та наведення ладу.

"У зв'язку із значними, в т.ч. небойовими, втратами серед особового складу 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (колишній 9 окремий мотострілецький полк, Новоазовськ) 1 АК, низьким рівнем морально-психологічного стану військовослужбовців та з огляду на важливість заходів щодо підготовки морської десантної операції, військовим керівництвом Росії створена спеціальна комісія для вивчення ситуації в полку та наведення ладу. Встановлено, що Генеральним штабом ЗС РФ відповідальним за роботу комісії призначено генерала Калганова", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про підготовку на Донбасі морської десантної операції РФ.